Het leven van een brus

Het leven van een brus zonder vader...
donderdag 1 december 2011

Intelligentie vs Motivatie: Frustraties

Ik schrijf nu dit blog over school, omdat ik nu de frustratie voel en ik hoop dat het me oplucht. Ik ben nu alleen thuis, dus daar is niemand die naar me luisteren kan. Als ik tegen die katten praat, kijken ze wel begrijpend, maar reageren verder niet, dus dat lucht mij nu niet op.

Ik heb een verslag voor mijn opleiding onvoldoende teruggekregen. Opzich vind ik dat niet erg, dan weet ik tenminste hoe ik het wel moet doen en kan ik het de tweede keer hopelijk goed inleveren. Maar dit verslag is anders. Ik weet dat ik een onvoldoende heb, ik weet dat het komt door het artikel dat ik geschreven heb en daar staat feedback bij zodat ik dat kan aanpassen. Maar ik moest ook nog twee reflectieverslagen maken, daar staat geen feedback bij. De beoordelingsformulieren zijn niet ingevuld en eigenlijk weet ik nu niet of die reflectieverslagen wel goed zijn. Ik heb al verschillende mails naar de docent gestuurd die mijn verslag heeft nagekeken, maar zij zegt dat hij onvoldoende is en dat ze daarom niet de beoordelingsformulieren heeft ingevuld. Prima, maar heeft ze dan wel de rest gelezen? Als ik de feedback aanpas, is dan het verslag goed? mij lijkt van niet, maar ik wil niet dat ik de volgende keer weer een onvoldoende krijg, omdat nu de reflectieverslagen niet goed zijn. Maar uit de reactie van de mails blijkt dat ze niet blij is mijn mails en nu weet ik het niet meer. Ik ben al een week het verslag aan het verbeteren, maar ik weet het gewoon niet. Ik loop vast. Ik ben druk met stage, wil het gewoon af hebben en straks in januari mijn stage afronden. Maar ik schiet er niets mee op. Ik kan me voor geen ene meter concentreren als ik voor stage nog bezig moet voor school of na stage. Ik wil gewoon een hele dag vrij zijn om het te doen, maar dat zit er niet in, ik wordt doodgegooid met school en stage en oninteressante opdrachten. Ik heb het gevoel dat ik er niets meer van leer, ik heb het idee dat het alleen heel veel tijd kost en het herhalingen zijn. Ik weet wel dat je moet oefenen met verslagen en dat geen enkel verslag hetzelfde is, maar toch voelt het zo. Volgens mij ben ik gewoon klaar met school, ik wil dingen leren die het windesheim niet aanbied. Ik las afgelopen week op twitter dat het succes van een opleiding niet ligt aan inteligentie, maar aan motivatie en ik sta daar 100% achter. Ik merk dat ik nu ongemotiveerd ben en dat het niet echt bevordelijk is voor mijn resultaten. Ik weet niet precies hoe het komt, ik ben nog nooit zo ongemotiveerd geweest. Maarja, ik ben het nu wel en ik weet niet wat ik er aan moet doen. Ik moet het nog ruim een half jaar volhouden, als het goed is. Dat gaat me lukken. Ik weet niet hoe, maar ik doe mijn best. Eerst maar weer verder met dat "fijne" verslag.

1 opmerking:

  1. Heey meissie! Kop op! Je hebt voor hetere buren gestaan, ik weet dat je het kan! We zijn straks in juni gewoon allebij klaar en gaan dan vieren dat we alleen nog maar leuke dingen hoeven te leren ;-)
    Xx liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen