Het leven van een brus

Het leven van een brus zonder vader...
donderdag 2 februari 2012

Lekker witbrood of brood met pitjes?

Wat moest ik toch doen, dacht ik gisteravond steeds. Ik was naar de supermarkt geweest om vooral voedsel in te slaan om er 2 dagen van te leven. Ik vond het eigenlijk best wel leuk, om zo zelf je eigen boodschappen te doen. Dat had ik natuurlijk al wel vaker gedaan, toen ik bijvoorbeeld op campings werkte. Toch voelde het nu anders. Hoe dat kan weet ik eigenlijk niet. Op de camping ben je nooit alleen, dan moet je dingen kopen die iedereen lekker vind. Nu kon ik alles kopen wat ik wou. Lekker egoistisch voelde dat, alles leek me lekker. Helaas was er geen normaal brood meer in de winkel, doordat het al zo laat was. Ik zei atlijd tegen mama: “Als ik op kamers woon koop ik alleen nog maar brood dat ik lekker vind, zonder pitjes!”. Ik stond daar gister voor de broodschap en zag alleen witbrood liggen en pitjesbrood. Wat kies ik: Ongezond wit brood waar ik 6 boterhammen van moet eten voordat ik genoeg heb of gezond donkerbruin brood met pitjes die ik eigenlijk helemaal niet lekker vind. Ik koos voor het gezonde bruine pitjesbrood. Dus mama, ik eet pitjes brood.
Verder heb ik me uiteindelijk de eerste avond niet meer verveeld. Ik ben op de fiets gestapt, dik ingepakt wegens de kou en fietste naar Respoc Windesheim. Ik wil daar graag gaan sporten nu ik in Zwolle op kamers woon. Ik ben er even wezen kijken en het ziet er wel leuk uit. Ik zie mezelf daar wel sporten. Daarna fietste ik weer lekker terug naar mijn kamer. Toen ik binnen kwam was ik weer heel trots. Ik vind het er zo gezellig uitzien. Ik voel me wel op mijn gemak in mijn kamer. Nu nog hopen dat mijn huisgenoot binnenkort tijd heeft om kennis te maken, nu is ze steeds weg of heeft ze visite.
In het begin voelde ik me zo alleen op mijn kamer, dacht dat het een lange avond zou worden, maar uiteindelijk lag ik toch weer veel te laat in bed, maar ik heb wel heerlijk geslapen en kon vanmorgen makkelijk naar school toe, zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer.
Ik heb straks een sollicitatiegesprek bij een zorgcentrum. Ik hoop dat ik snel een baantje heb, zodat ik wat geld kan verdienen en ik wat nuttigs te doen heb als ik niet voor stage bezig ben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten