Het leven van een brus

Het leven van een brus zonder vader...
vrijdag 17 februari 2012

Stel je voor...hoe zou jij je voelen?

Beste allemaal,

Stel je voor. Je weet dat je op vakantie gaat en dat je daar de meeste van je hobby's kan uitvoeren, eigenlijk kijk je er al een heel jaar naar uit, maar hoe dichterbij het komt, hoe meer je eigenlijk vergeet dat je weg gaat. Je bent zo druk met school, stage, werk, hebt net een nieuwe kamer wat al wennen is. Je hebt de dag voor vertrek een belangrijke deadline en moet keihard werken om dat te halen. Ieder moment van de dag dat je eraan besteden kan, stort je je in je werk. Als het vervolgens af ben je hartstikke trots op jezelf dat je het af hebt gekregen en je krijgt weer tijd, lucht en adem om je op je vakantie te verheugen dat de dag erna al is. Dan krijg je een mailtje. Een mailtje van een docent van school, met de mededeling dat je verslag voor de derde keer onvoldoende is. Allerlei gedachten schieten direct door je hoofd. Drie keer onvoldoende betekend dat je een heel nieuw product moet maken, dat je de stage die je een halfjaar daarvoor had weer niet kan afronden en dat de afronding van april opeens wordt verschoven naar Juni, terwijl je twijfelt of je dat uberhaupt wel gaat halen. Je weet niet wat je precies verkeerd hebt gedaan met je verslag, als feedback kreeg je mee dat je niet voldoet aan HBO-bachelor niveau. Dat is een vaag begrip en je zou niet weten wat het niveau wel is. In klas één had je nooit een onvoldoende, nooit een herkansing. In klas 2 had je nooit een onvoldoende, nooit een herkansing. In klas 3 had je nooit een onvoldoende, nooit een herkansing, maar nu in de vierde, laatste jaar, krijg je ineens de feedback dat je niet voldoet aan hbo-niveau....waar het gaat fout?
Ineens zie je je afstuderen door de grond zakken, de fietstocht die je in de zomervakantie zou gaan fietsen, kan misschien niet meer door gaan, terwijl je daar nu al druk mee aan het voorbereiden bent. Je ziet ineens je hele toekomst veranderen, de vakantie die morgen is, komt eigenlijk helemaal niet goed uit, je bent er niet klaar voor, je bent niet in de stemming, je kan eigenlijk beter focussen op school, maar aan de andere kant wil je ook heel graag weg, weg van alles, helemaal geen school, geen stage, dan komt de vakantie wel weer goed uit. Stel je voor...Hoe zou jij je voelen?

1 opmerking:

  1. Lieve Fabienne,
    Ik zou me behoorlijk beroerd voelen.. aan mezelf twijfelen en diep verdrietig zijn..Maar ik zou ook mijn mouwen opstropen en overtuigd zijn van mezelf en dat ook aan de mentor/leerkracht/begeleider laten weten. Wat je hier schrijft zou ik duidelijk laten blijken. Nooit enige correctie ontvangen, altijd goede resultaten gehaald en nu ineens niet meer.. dat kan dus niet alleen aan jou liggen.. maar heeft ook andere redenen!!! Ik zou ik mijn eigen kracht blijven geloven .. want zie maar eens wat jij al overwonnen hebt!!! Dikke knuffle en het komt goed!!!

    Liefs, Karin

    BeantwoordenVerwijderen