Het leven van een brus

Het leven van een brus zonder vader...
maandag 23 april 2012

Eén kort gesprekje, al zoveel geleerd

Er waren twee kapiteins. Beiden moesten van Den Helder naar Engeland varen. De eerste kapitein vertrok 's middags om 12 uur. Het was prachtig weer, de stroming en de wind stonden precies goed en drie uur later kwam de kapitein samen met zijn bemanning aan in Engeland. De tweede kapiteit besloot om wat later te vertrekken. Hij wilde eerst dat de bemanning er klaar voor was. Om vijf uur 's middags vertrok ook de tweede kapitein naar Engeland. Helaas had het zonnetje plaats gemaakt voor hevige regen en onweer. De golven kwamen tot op het dek. De bemanning werkte keihard om het schip in bedwang te houden. Toen er een hevige storm kwam en de mast doormidden brak, liepen alle bemanningslieden als een kip zonder kop op het dek rond. De kapitein maakte ze weer rustig, gaf een oplossing en de bemanning ging weer aan de slag. Vermoeid kwamen de kapitein en bemanning om 12 uur middernacht in Engeland aan.

Welke kapitein waardeer jij meer? Waarom?
Dit verhaal werd mij verteld en ik herkend me erin. Ik ben perfectionistisch, ik wil alles in één keer goed doen. Maar waarom eigenlijk? Denk maar aan de kapitein, op wie ben ik trots?

Ik ben trots op de tweede kapitein, omdat hij heeft laten zien welke krachten hij heeft, welk doorzettingsvermogen, ondanks de tegenslagen. De eerste kapitein heeft perfecte omstandigheden gehad, goed weer, goede stroming, weinig golven. Van heem weet ik minder, omdat alles gewoon perfect ging. Ik herken me in kapitein 2, maar ik wil altijd graag zijn zoals kapitein 1, maar waarom eigenlijk? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten