Het leven van een brus

Het leven van een brus zonder vader...
donderdag 9 augustus 2012

Laatste training, laatste voorbereidingen, laatste nachtjes: Ketting van Ballonnen

Kind in het UMCG: "Mag ik een nachtje langer in het ziekenhuis blijven, zodat ik de fietsers kan ontmoeten en de speciale ballon kanjerkraal kan krijgen?"

Wat gaat de zomervakantie toch vervelend snel voorbij. Een jaar lang heb ik me bezig gehouden met de sponsorfietstocht Ketting van Ballonnen en over 2 nachtjes is het gewoon al zo ver. Daar komt bij dat het werk bij Estivant en mijn eigen vakantie in ItaliĆ« de tijd nog sneller laat lijken. Nog 1 nachtje slapen en dan verzamelen we met de groep in het Zonnehuis in Zwolle. Het Zonnehuis is een verzorgingshuis/verpleeghuis. We worden daar net als vijf jaar geleden graag ontvangen en het startevenement vindt de volgende ochtend ook bij het Zonnehuis plaats. 
Ik ben er bijna helemaal klaar voor! Ik ben de laatste maanden nog even goed gesponsord en daar wil ik iedereen voor bedanken. Mijn stand tot nu toe komt op €1946.- uit. Daar ben ik super blij mee, maar vooral omdat met het geld veel lotgenoten gesteund kunnen worden. Voor de patiĆ«ntjes een prachtige KanjerKetting, voor jongeren en broers en zussen fijne en leuke activiteiten om ervaringen uit te wisselen, lekker te kletsen en vooral begrepen te voelen. Rouwbegeleiding voor ouders en broers en zussen van overleden kinderen, informatieboekjes en nog veel meer om gezinnen met een kind met kanker te steunen.
Het streefbedrag van €2000.- heb ik zeker gehaald, want Estivant Vakanties sponsort mij voor €1.- per km en met ongeveer 660 km komt dat helemaal goed. (er mag natuurlijk altijd nog meer bij...)
Op twitter las ik dat de kinderen in het ziekenhuis van Groningen erg uit kijken naar ons bezoek. De verpleegkundigen vertellen dat de kinderen graag op dat moment een extra nachtje in het ziekenhuis willen blijven, zodat ze ons kunnen ontmoeten en de speciale ballon kraal aan hun ketting kunnen rijgen. We komen op zondag in het UMCG aan en veel kinderen krijgen een behandling van maandag tot en met vrijdag, zodat ze in het weekend lekker naar huis kunnen, maar met zo'n bijzonder bezoek van de Ketting van Ballonnen willen de kinderen graag een dagje langer blijven! Dat kan ik me ook nog goed herinneren van vijf jaar geleden. Toen kwamen we ook op zondag in het UMCG aan, verpleegkundigen vertelden toen het zelfde verhaal. Omdat een nachtje langer in de meeste gevallen niet lukte, kwam veel kinderen speciaal terug op de zondag of werd de speciale kraal voor ze achtergehouden.
Met het vooruitzicht dat kinderen uitkijken naar onze komst, heb ik nog meer zin gekregen in de tocht. Mijn fiets is er al helemaal klaar voor, de kilometerteller zit er op, bandjes zijn hard, het licht doet het, de vlag van Estivant zit er op en hij fietst geweldig. Ik ga zometeen de laatste training voor de fietstocht doen. Ik ga vanaf Dronten naar Zwolle fietsten, zodat mijn fiets alvast in Zwolle staat. Ik kan gelijk even naar mijn kamer gaan om te kijken of mijn slaapmat daar nog ligt...(anders ben ik hem kwijt:p) en om mijn textiel stiften op  te halen....zodat we onze T-shirts weer lekker kunnen onder kliederen..hahah.
Straks ga ik verder met mijn tas in pakken en daarna ben ik er helemaal klaar voor.

Als je zin en tijd hebt zou ik het leuk vinden om je te ontmoeten bij het startevenement in Zwolle op zaterdag 11 augustus rond half 11 bij het Zonnehuis Nijenhuislaan 175. Om 11 uur is de start! Woon je dichter bij Utrecht, daar kan je ook naar toe komen op 19 augustus, daar vind rond 15 uur is daar de finish in het Wilhelmina Kinderziekenhuis aan de Lundlaan 6.

Kortom: nog 2 nachtjes slapen en dan start de sponsorfietstocht van hoop, om kinderen en jongeren met kanker, die kanker hebben gehad en broers en zussen een hart onder de riem te steken.

1 opmerking:

  1. Tuurlijk komen wij even kijken!!!!....is hier om de hoek.
    Succes maar weer met fietsen...
    dikke kus, van ons allemaal

    Nick, Jolanda, Noell en Calvin

    BeantwoordenVerwijderen