Het leven van een brus

Het leven van een brus zonder vader...
donderdag 23 augustus 2012

"WIJ" zijn jarig...

Op die foto...

Ik doe mijn ogen dicht
terwijl ik de foto van ons twee
stevig vast hou
met het moment weergegeven
niet wetend dat ik je
verliezen zou
ik heb mijn ogen dicht
en probeer me voor te stellen het het was
om je aan te raken
om je te voelen
in mijn armen te sluiten en
van ons twee, één te maken
ik hou mijn ogen dicht
en wacht op het moment
tot jouw warmte mij omringt
dat ik je kan voelen
en mijn hart
van vreugde zingt

mijn ogen openen
is zo moeilijk
en doet zo'n ontzettend veel pijn
kijkend naar de foto
en beseffen dat het nooit meer
zo zal zijn.


Het lijkt wel of ik er dit jaar meer last van heb dan andere jaren. Misschien komt het wel door de Ketting van Ballonnen. Ik besef me nu zo goed dat Denise ook jarig zou zijn. Tijdens de Ketting van Ballonnen ben ik natuurlijk ruim een week veel bezig geweest met Denise. We bezochten zieke kinderen, ik bezocht het Vu ziekenhuis in Amsterdam, waar Denise is behandeld. Ik stond iedere dag bij haar stil. Het liefst had ik de fietstocht samen met haar gemaakt. Ik nog steeds als brus, maar zij als survivor. Helaas. Ik wil het nu niet gaan hebben over de Ketting van Ballonnen, hoe graag ik er alles ook over vertel. 23 augustus. Onze verjaardag. 22 jaar geleden werden we geboren in het ziekenhuis in Kampen. 10 jaar hebben samen onze verjaardag mogen vieren. We hebben 8 verjaardagen gevierd toen ze nog niet ziek was. We maakten altijd plannen over laten. Hoe doen we dat dan als we volwassen zijn en op ons zelf wonen? Hoe vieren we dan onze verjaardag? Misschien moeten we dan wel gewoon samen gaan wonen, of onze verjaardag samen gaan vieren...Als ik hier aan terug denk krijg ik een warm gevoel van binnen. We wisten toen nog niet dat ze nooit volwassen zou worden. Ik vier nu mijn verjaardag voor de 11e keer alleen. Best wel raar vind ik zelf. Alleen een verjaardag vieren als je tweeling bent. Best wel alleen...maar ondanks dat zeg ik nog steeds dat wij jarig zijn, niet ik. Zij hoort erbij. Wij zijn tweeling, voor altijd!

14 jaar gelden...

4 opmerkingen:

 1. Fam. Brugmans uit Groningen23 augustus, 2012

  Gefeliciteerd Fabienne, geniet voor twee vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gefeliciteerd Hiep hoera voor de sterke vrouw die je bent! x jen-ai

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat bijzonder op je weblog tegen te komen. Ik kom via de site van Lowie (kanjerguusje), ik las zijn blog van gisteren en dacht meteen, dat moet haast wel! Dat kan haast niet! Toen Denise overleed zat ik bij jullie op school, de Flevosprong, in groep 8. Kleine wereld.
  Ik herinner me Denise als het meisje dat supergoed was in Gym. Zo goed dat ze als klein ukkie uit groep 5 of 6 aan de grote kinderen in groep 8 mocht voordoen hoe je moest bokspringen. Ook de dag dat jullie door de politie werden opgehaald weet ik nog heel goed! Dat was voor alle kinderen op school spannend, en daarna stond ze in de krant!
  Hoewel ik jou en Denise niet anders kende dan als schoolgenootjes heeft haar overlijden diepe indruk op me gemaakt. Elke keer als ik weer op school kwam (de flevosprong was ook de plek waar ik later kwam om te stemmen) heb ik altijd even gekeken of haar foto er nog hing.

  B rigitt a

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop dat je hebt kunnen genieten voor twee personen !;)
  Hoe dan ook, door alles wat je nu doet, weet ik zeker dat ze een gevoel van trots heeft daarboven.. want jij bent wel mooi.. HAAR zus.. voor altijd!;)

  BeantwoordenVerwijderen