Het leven van een brus

Het leven van een brus zonder vader...
zondag 2 september 2012

De gekste zomervakantie ooit!

Mijn laatste dagje van de zomervakantie is aangebroken. Maandag gaat het weer beginnen. Na een half jaar weer naar school...
Het was de gekste vakantie ooit. Ik had vannalles gepland, maar slechts een paar dingen gebeurden volgens planning.
Ten eerste zou ik vijf weken naar Lacanau gaan om te werken voor Estivant. Wegens omstandigheden werden dit er maar twee. Twee weken later ging ik onverwachts met mijn moeder mee op vakantie naar Italië. Dit was heerlijk en leuk. Toen ben ik lekker bruin geworden. Toen ik een week thuis was, fietste ik de ketting van Ballonnen mee. Dit was een geweldige ervaring en zit nog iedere dag in mijn hoofd. Na tien 9 dagen fietsten, was ik die week erna jarig. De dag na mijn verjaardag mocht ik nog een weekje aan de slag op een camping in Kaatsheuvel. Ook hier had ik het erg naar mijn zin. Samen met mijn collega hebben we leuke foto's weten te maken en hebben we veel gelachen. Ik ging op bezoek bij Lowie van Gorp, de vader van Guusje. Guusje is vorig jaar oktober overleden en ik volg zijn blog. Ik heb twee van zijn kinderen vorig jaar begeleid op het kinderkamp van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Ik vond het erg bijzonder om nu gewoon bij hen op de bank te zitten en te praten over onze ervaringen. De laatste werkdag las ik op Twitter dat Derek Ogilvie in Oosterhout kwam. Ik was in de buurt en dacht: laat ik eens langs gang. Dus ik nam een kleine omweg, stapte uit in Oosterhout en liep op de muziek af. Er stond een rij. Je moest je inschrijven. Ik ging in de rij staan, om te vragen of ik ook gewoon mocht kijken aan de kant, omdat ik eigenlijk snel weer weg moest. Toen ik aan de beurt was zei de vrouw in het tentje dat ik me ook nog wel gewoon kon inschrijven. Ik keek naar de stoelen. Er konden niet veel mensen zitten. Ik dacht aan de tv shows die ik op tv heb gezien en de theatershow waar ik ben geweest waar duizenden mensen konden zitten. "Ik doe het" dacht ik. Dit maak je nooit meer mee, zo'n klein gezelschap. Even later zat ik daar dan. In het publiek, met Derek Ogilvie in het midden. Hij gaf vijf readings. Helaas niet met mij. Hij vertelde wel dat de meeste sprits die doorkomen, de spirits zijn voor de mensen die niet zo geloven dat de spirits nog bestaan. Ik ben al heel lang overtuigd van de aanwzigheid van Papa en Denise. Ik denk nu dat papa en Denise Derek niet nodig hebben om contact te maken. Ik vond het een bijzondere gebeurtenis. Vanaf 11 oktober komt het op tv, dus wie weet zie ik mezelf terug. Daarna ging ik verder met mijn terugreis naar Nijmegen. Daar bezocht ik eers Bas van de Voort. Hij ligt al meer dan 2 maanden in het ziekenhuis. We bezochten hem ook tijdens de Fietstocht. Nu bezocht ik hem alleen, we hebben heerlijk gekletst. Daarna ging ik eten bij Sabine, samen met nog 2 andere collega's van Lacanau. Ik vond het gezellig,  maar tegelijk ook wel moeilijk. Ik baalde heel erg dat ik vroegtijdig weg moest uit Lacanau en nu er weer zo uitgebreid over werd gepraat vond ik dat wel lastig.
Nu is het laatste dagje aangebroken. Ik ga zo nog karten met mijn lieve oom en tante en neefje en nichtjes.
Ik kijk terug op een indrukwekkende, leerzame, leuke, verdrietige, uitdagende en gave zomervakantie, met veel nieuwe ontmoetingen en misschien wel de liefde van mijn leven...!

2 opmerkingen:

 1. Hallo Fabienne,

  Ik heb zo eens rond geneusd op je blog vanwege een gastles van de vader van Guusje...

  Indrukwekkend, ook hier jou blog!
  De vader van Guusje attendeerde mij er op dat ik via jou in contact kon komen met mensen die vrijwillig mee gaan op vakanties voor kinderen die ernstig zien zijn..

  Ik vroeg me af of jij me hier meer informatie over zou kunnen geven.
  Ik weet niet of ik ergens op de site een e mail adres kan achter laten zodat niet iedereen het ziet maa rik zou graag met je in contact komen.

  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Hetty,

  je mag me mailen op fabiennehoogeveen23@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen