Het leven van een brus

Het leven van een brus zonder vader...
donderdag 7 maart 2013

Vannacht kwam papa even langs!

Eindelijk was het weer zo ver. Ik heb papa weer even gezien, gehoord en gesproken. Het was maar even en ik besefte het pas later, maar toch was hij er. Vannacht, terwijl ik sliep, sloop hij mijn droom binnen. Heel zachtjes, ik heb hem niet zien aankomen. Ineens stond hij daar, hij hielp met het opruimen van de tenten. Mama, mijn broertje, heel veel vrienden, kennissen, onbekenden en ik waren met z'n allen op vakantie. Wat we allemaal gedaan hebben weet ik niet meer, maar het begon allemaal met het opruimen van de tenten en spullen. Terwijl iedereen in de bus ging zitten, wachtend op de terugreis, hielp ik mijn moeder mee met opruimen. Opeens zag ik dat papa al begonnen was aan het afbreken van een tent, hij vertelde mijn moeder dat hij de tent helemaal op zou ruimen, onder in de bus zou leggen en dan mama zou helpen met de andere tent. Ik vroeg aan papa wat ik kon doen, hij zij dat ik al naar de bus toe mocht en de mensen moest tellen en mocht vermaken met een spelshow. Zo gezegd en zo gedaan ging ik de bus in. Toen ik na een uur klaar was met het spel en de mensen graag naar huis wilde, liep ik nog even naar buiten om te kijken hoever papa en mama waren. De tent die papa had afgebroken was opgeruimd en nu waren ze samen begonnen aan de tent van mama. Ik vertelde dat de mensen graag naar huis wilden. Papa stelde voor om in zijn eentje te blijven en op te ruimen, zodat mama met de bus mee terug kon. Ik zei gedag tegen papa en liep de bus in.
Toen werd ik wakker.

Ik had eerst helemaal niet door dat het een bijzondere droom was. Pas na een paar tellen merkte ik ineens dat papa in mijn droom voor kwam. Ik blijf het gek vinden. Als ik over papa droom, droom ik altijd alsof hij nooit dood is. Ons leven lijkt dan zo normaal. De droom lijkt zo normaal. Heel realistisch. Ik vind het heerlijk om over papa te dromen, ik vind het alleen zo gek dat ik het in het begin helemaal niet door heb. Als ik over mijn zusje droom, droom ik dat ze wel dood is, maar even uit de hemel komt. Ik weet meteen dat Denise er niet meer is, ik moet vaak huilen in mijn droom als ik afscheid moet nemen, maar bij papa is anders. Het is net of hij nooit weg is geweest.

Zal het komen omdat papa plotseling is overleden? Ik heb geen afgscheid van hem kunnen nemen.
Mijn zusje overleed na een lang gevecht tegen die rot hersentumor. Haar dood kwam als een verlossing van de pijn, terwijl ook dat heel verdrietig is. De dood is niet leuk, iemand missen is verschrikkelijk en het besef dat het nooit meer zo wordt als toen is vreselijk. Ze zijn allebei niet meer in ons midden, maar waarom droom ik dat Denise terug komt uit de hemel en dat papa nooit dood is geweest? Heeft Denise haar plek gevonden in de hemel en is papa nog zoekende? Kan papa het net als ik nog steeds niet geloven dat hij dood is?

Ik ben in ieder geval blij als ik over ze droom. Als Denise verschijnt weet ik zeker dat ze even komt vertellen hoe ze het daar heeft, het voelt niet alleen maar als een droom, het voelt echt. Ik weet dat er meer is. Ook weet ik zeker dat zij weten dat ik hen nog altijd mis. Daarom komen ze soms even bij me langs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten