Het leven van een brus

Het leven van een brus zonder vader...
maandag 30 september 2013

Today is a perfect day to start living your dreams.

Wat is er afgelopen week toch veel gebeurd! Allemaal mooie dingen komen mij nu tegemoet. Ik voel me helemaal happy, helemaal trots en ik ben ongelooflijk gelukkig.

Ten eerste vind ik heer heerlijk om mijn dromen te verwezenlijken. Een van die dromen is het verkopen van mijn mutsen. Ik vind het ontzettend leuk om mutsen te haken. Ik heb een grote mand vol met wol, allerlei verschillende maten haaknaalden en ontzettend veel enthousiaste mensen om me heen die graag een leuke muts willen hebben. Met liefde haak ik de mutsen. Ik heb bedacht om de opbrengst naar een goed doel te doen. Ik kreeg veel vraag naar foto's en prijzen, daarom heb ik een facebookpagina gemaakt. Deze pagina staat nu 3 dagen online en ik heb al bijna 200 likes en ongeveer 20 mutsen opdrachten. Dit doet me erg goed. Het geld dat ik daarmee ophaal gaat voor een groot deel naar de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Mijn droom is dat veel mensen, ook mensen die ik niet ken, met mijn mutsen rond lopen en dat veel gezinnen met een kind in behandeling van kanker en gezinnen die een kind hadden met kanker (overleden of genezen) gesteund kunnen worden. Bij 500 likes geef ik een muts weg aan een kind met kanker. www.facebook.com/kanjermutsen

Ten tweede ben ik vorige week gebeld door stichting Commundo. Ik mag in januari een maand naar Cambodja! Ik ben zo ontzettend vereerd dat ik mee mag. Voor de zomervakantie had ik mee gedaan aan de selectie. Ik moest een soort sollicitatie vragenlijst invullen. Aan de hand van mijn antwoorden ben ik één van de twaalf gelukkige deelnemers. Samen met 11 anderen en 1 begeleider vertrek ik 2 januari naar Cambodja, om daar een maand lang vrijwilligerswerk te doen in een weeshuis. We gaan helpen met de zorg van de kinderen, we zullen klussen doen, activiteiten doen, praten over taboe's en we helpen jongeren om een toekomst op te bouwen. Om de kinderen en jongeren te kunnen ondersteunen heb ik minimaal €500.- sponsorgeld nodig. Ik ben leuke ideeen aan het bedenken om aan sponsor geld te komen. Één idee is om een deel van de opbrengst van de mutsen naar Cambodja te doen. De mutsenverkoop gaat nu zo goed, dat ik er alle vertrouwen in heb. Half  november is de trainingsdag, daar hoor ik meer over de bijzondere reis. Ik hoop dat ik mijn ideeën mag uitwerken. Ik zou het namelijk ontzettend gaaf vinden om met de kinderen een muts te haken en die dan te verkopen!

Ten derde mocht ik gisteren deelnemen aan het tv programma De Dokters van RTL4.  Het was zo speciaal, zo mooi en zo leuk. Eind augustus kwamen twee producers bij mij thuis om te filmen en gister was de opname in de studio. De Dokters is een medische talkshow en iedere aflevering wordt een thema behandeld. Het thema van "mijn" aflevering is "genante problemen". De Belgische Goedele Liekens was de presentatrice en ze werd ondersteund door 3 specialisten. Voorafgaand aan de opname werd ik mooi opgemaakt door de visagiste van Linda de Mol. Heel grappig om te ervaren. Ze had me echt super mooi gemaakt en ik had dezelfde krullen als Linda de Mol.
Tijdens de repetitie kreeg ik het filmpje te zien dat over mij is gemaakt. Ik was blij dat ik het voor de opname mocht bekijken, anders was ik waarschijnlijk huilend op tv gekomen. Ze hebben mijn verhaal zo mooi weergegeven. Mijn doel is om het taboe omtrent bedplassen te doorbreken. Ik denk niet dat ik alleen dat verschil kan maken, maar ik hoop dat iedereen die kijkt naar de aflevering en ook last heeft van bedplassen, hulp zoekt. Want bedplassen, daar kan je vanaf komen.

Maandag 21 0ktober om 16.30 is de uitzending op RTL 4. Ik hoop dat jullie allemaal gaan kijken en dat jullie het doorgeven. Ik hoop zo veel mogelijk mensen te bereiken!


Aan het eind van de opnames mocht ik op de foto met de 4 presentatoren en ik heb ze laten schrijven in mijn kaartje. Op de voorkant van de kaart staat: "Today is the perfect day to start living your dreams". Die dag is voor mij begonnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten