Het leven van een brus

Het leven van een brus zonder vader...
woensdag 22 januari 2014

Cambodja Battambang 22 januari: let's dance

Heerlijk om demagogie weer te beginnen met yoga. Het was koud, maar je warmt snel op door de yoga oefeningen. Verder werd het een dag zonder verven. Heerlijk om even niet vies te worden. De nachten zijn behoorlijk koud hier, dus om 's ochtends om 9 uur al in je korte broekje en hemdje te verven is niet echt prettig. Ik hield me samen met Marjolein en Claudia bezig met een avondspel dat we met de kinderen willen gaan doen morgen. We bedachten dat het dierengeluidenspel wel een leuke is. Iedereen onze groep heeft een rol. Ze moeten zich verstoppen op een plek op het terrein van het weeshuis en een dierengeluid maken. De kinderen moeten deze dierengeluiden vervolgens gaan zoeken.
Na de lunch hadden we een vrije middag die de meesten van ons invulde met een relaxmiddagje aan het zwembad. De zon was niet heel vel, het was niet heel warm en er stond een windje, toch was het heerlijk.  
Ons motto voor de dag bestond uit een zestal regels die stonden beschreven in de Happinez en we wilden al deze stappen langsgaan vandaag. 
Stap 1: slaap doet wonderen. Aan het water hebben we heerlijk gerelaxed en de avond ervoor gingen we allemaal vroeg naar bed.
Stap 2: Wordt een yogi (we begonnen de dag weer met Yoga)geniet van een heerlijke maaltijd. Dat deden we die avond
Stap 3: Zonnestralen laden je op (wij gingen lekker naar het zwembad)
Stap 4: elkaar aanraken maakt gelukkig.
Stap 5: lach zoveel je kunt. Lachen doen we tijdens deze reis voldoende.
Stap 6: Lets dance
We aten wat in Battambang in een restaurantje aan de rivier. Het was heel gezellig en we konden lekker westers eten. De meesten van ons aten hamburgers of pizza's. Na het lekkere eten gingen we stappen in Battambang. Zo behalen we onze laatste stap: "Lets dance". We gingen naar een discotheek dat normaal bezocht wordt door de Cambodjanen. Zijn vonden het erg bijzonder dat wij er waren. Het valt op dat in Cambodja vooral de jongens op de dansvloer staan. De muziek is wel heel anders, maar je kan er goed op dansen. Toch wist ik me geen houding te geven. De Cambodjanen dansen toch echt heel anders dan wij. Maar dat weerhield mij er niet van om te dansen. Ik heb me vermaakt en de meesten van ons beamen dat. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten