Het leven van een brus

Het leven van een brus zonder vader...
zaterdag 11 januari 2014

Cambodja Battambang dag 6: voorlichting over voedselhygiëne.

11 januari

Na het ontbijt met heerlijk stokbrood, gebakken ei en multivitamine bruistabletten konden we er weer helemaal tegenaan. De eetzaal was weer aan de beurt. Ik vind het werk niet stom om te doen, het resultaat ziet er geweldig uit. Kinderen helpen ons, standvinken ze geweldig om te doen. Na de lunch deed ik samen met Mark een rondje door de keuken. We beoordeelden de hygiëne en stelden een mini adviesplan op. Ze hebben geen koelkast om het vlees in te bewaren. Het wordt bewaard in een soort koelbox zonder koelelementen erin. Er is geen afval bak en het rijst dat ze laten drogen voor de eenden ligt gewoon in de keuken. Er komen veel vliegen op af. Voor vlees en groente wordt hetzelfde mes gebruikt en dezelfde snijplank. Het servies wordt gewassen met grondwater en de zon droogt het. Bacteriën blijven dus zitten. Ik weet niet precies of diarree veel voorkomt bij deze kinderen, maar het komt wel voor. Morgen gaan we samen met de kinderen koken en als voorbereiding gaven we vandaag een voorlichting aan de kinderen over voedsel hygiëne. Dit was erg leuk om te doen en de kinderen luisterden aandachtig. Ik hoop dat ze het morgen ook toepassen. 


Ik heb vanmiddag even gekeken hoe de kinderen afkoeling zochten. Eerst haalden ze allemaal waterplanten weg met stokken en sprongen daarna met kleren en al het water in! Het water was echt heel bruin, hoe warm ik het ook had, het lokte mij niet om er ook in te springen.


Vanavond gaan we kick-boxen. We krijgen een workshop van anderhalf uur. Ik ben benieuwd. Daarna gaan we lekker uiteten in Battambang met de studenten. Vandaag waren ze weer bij het weeshuis en verzorgden een deel van de groep een workshop over "een eigen bedrijf" en seksuele voorlichting. Ik hield me voornamelijk bezig met voedselhygiëne. 

Groetjes, fabienne


Geen opmerkingen:

Een reactie posten