Het leven van een brus

Het leven van een brus zonder vader...
dinsdag 14 januari 2014

Cambodja Battambang dag 8: Oog voor details

12 januari

Vandaag moesten we nog even hard aan de bak voordat we een paar vrije dagen in Seam Reap hebben. Om de dag goed te beginnen stonden we allemaal een uur eerder op voor "lach yoga". Het was de bedoeling dat we allemaal ineen deuk zouden liggen, dat had ik ook gehoopt. Helaas kreeg niemand van ons echt de slappe lach. Het was wel grappig, maar buik spierpijn kreeg ik niet. 
De man die de weeshuizen heeft opgericht gaf ons een presentatie over Cambodja. Het was heel interessant, ik had wel moeite om hem te verstaan. Hij praatte onduidelijk Engels en in het klaslokaal is een behoorlijke echo. Gelukkig ondersteunde hij zijn presentatie met powerpoint. Aan het eind vertelde hij dat de overheid wil dat er een hek om het terrein van het weeshuis komt, maar dat is heel duur. Het kost $55.- per meter en het is een heel groot terrein. Dat is dus een grote onverwachte kostenpost.

Het eethuis is nu bijna helemaal in de grondverf gezet, nog een paar muren moeten nog een tweede keer. Het jongenshuis was al helemaal in de grondverf gezet, dus kon daar begonnen worden met de muurschildering. We willen het thema Holland op de muur schilderen. De verf was alleen heel anders dan de grondverf. Deze was veel dikker en stroperiger en was op terpentine basis. Toch zijn we een heel eind gekomen en zie je al dat het Hollands is. 

We aten vanavond Pannenkoeken! Dat was een groot succes na al het rijst met soep. Iedereen heeft ervan genoten en heeft weer een goede basis voor ons trapje naar Seam Reap.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten