Het leven van een brus

Het leven van een brus zonder vader...
zaterdag 4 januari 2014

Cambodja dag 1: van Hongkong naar Phnom Penh

We moesten lang wachten in HongKong. Gelukkig was dat voor de meesten niet zo'n groot probleem, want we kregen het voor elkaar om het vliegveld te verlaten en Hongkong in te gaan. We wilden nar de Big Buddha. We zaten een klein beetje onder tijdsdruk, omdat we niet wisten hoelang de rijen zouden zijn. Gelukkig verliep alles naar wens en zijn we met z'n allen met het openbaarvervoer naar de kabelbaan gereden. De kabelbaan bracht ons naar de Big Buddha. We hadden prachtig uitzicht op de zee en de bergen en al snel verscheen de Big Buddha. Na het uitstappen uit de kabelbaan moesten we nog een klein stukje lopen. We hadden helaas niet genoeg tijd om de trap naar de Buddha te beklimmen, maar we konden wel mooie foto's maken. Na het genieten van het mooie uitzicht, het lekkere weer en het lekkere lentegeurtje, moesten we weer terug naar het vliegveld. Ik zag al veel Chinezen met mondkapjes voor, waar ik even niets van snap, want ik vond het heel lekker ruiken. Het was wel wat mistig. 
Het vliegveld in Hongkong is echt heel groot en het was een behoorlijke tocht om weer naar de lounge te gaan. Daar konden we nog even genieten van het lekkere eten en de heerlijke stoelen. Om 4 uur vlogen we naar Phnom Penh. Het was al donker toen we aankwamen, maar wel heel lekker warm. Buiten hoorde je vogels en rook het echt naar wierook. We werden opgehaald met een busje en naar ons guesthouse gebracht. Onderweg zag je al veel verschil tussen arm en rijk. Hele dure auto's versus arme straatkinderen die aan de bus gaan hange en smeken om geld. Het guesthouse zit ook in zo'n straatje. Overal ligt afval en de walmen hangen soms om je heen. Ik zie veel winkeltjes, veel van die scootertjes en veel mensen die op straat werken. Het leven gaat tot laat door in de stad. Na het lekkere avondeten mochten we lekker slapen. De bedden zijn prima en qua temperatuur is het te doen. 

Liefs, fabienne

Ps. Phnom Penh is in het nieuws vanwege de protesten. Hier hebben wij er totaal geen last van, de protesten bevinden zich aan de andere kant van de hoofdstad. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten