Het leven van een brus

Het leven van een brus zonder vader...
woensdag 15 januari 2014

Cambodja Seam Reap dag 2: joepie, zwemmen

Gelukkig kunnen we in dit guesthouse ook genieten van een lekker ontbijt met brood. Noodle soep als ontbijt trekt me nog steeds niet. Na het ontbijt gingen we nog even lekker shoppen bij een ander marktje en lunchten we ergens. 'S middags stond relaxing op het programma. Ik ging samen met een groepsgenootje en 2 Cambodjanen uit het weeshuis, die met ons mee reizen in Seam Ream, zwemmen. We zochten een lekker zwembad bijnemen hotel en het vakantie gevoel kon beginnen. Lekker zwemmen in het water en liggen op een ligbed en genieten van de zon. Ik vond het leuk dat Sothea ook ging zwemmen. Sothea heeft zelf als kind in het weeshuis gewoond. Nu is ze 22 en werkt ze er. Ze werkt heel hard en is super lief voor de kinderen en voor ons. Ze vertelde al 2 jaar niet meer gezwommen te hebben. Vrouwen dragen ook geen bikini of badpak als ze zwemmen. Sothea droeg een hemd en een korte broek die we die ochtend hadden gekocht. Ze wilde ook niet in de zon. Voor hen is 30 graden met een windje koud, dus tijdens het zwemmen had ze het al helemaal snel koud. Dat terwijl ik het een heerlijke afkoeling vond. 
We gingen in een steakhouse eten, ik had alleen geen trek in vette hap of vlees. Ik bestelde een Khmer Amok. Het was heerlijk. Ik weet niet hoe ik het gerecht kan omschrijven, maar ik hoop hem een keer te leren maken en het thuis jullie kan laten proeven. Het is in ieder geval rijst met een lekker sausje van groente en vlees naar keuze.
We gingen allemaal heel vroeg naar bed, omdat we de volgende dag om vijf uur klaar moeten staan voor een uitstapje naar de Angkor Wath.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten